Servering

20 til bords i Gammelbutikken.  Vi kan dekke til 26 ved langbord, noen flere ved flere bord.

20 til bords i Gammelbutikken.

Vi har to lokaler som benyttes til servering. For det første «Styrmanden»  som benyttes  «skjenkestue» på kveldstid.  Åpningstidene varierer med sesongen og med belegget.

servering-styrmanden1

Lokalet «Gammelbutikken» benyttes til frokost- og middagservering for overnattingsgjester og til  selskaper (minimum 8 personer)  Etter forhåndsbestilling kan vi dekke langbord for opp til 24. Får vi bestilling i litt god tid kan vi klare mye rart.

For overnattingsgjester serverer vi frokost fra kl 0830 til kl 1000, og middag kl 1900.  Vi har en fast treretters meny hver dag.  (Skal gjesten tidlig avgårde kan vi forberede frokost i boenheten for selvbetjening)

Vi har alle rettigheter til skjenking og fører et moderat utvalg av vin i forskjellige prisklasser.

”Styrmanden” har sitt navn etter Styrmand Edvard Kaspersen som arbeidet for familien Brandtzæg i mer enn 50 år. Også hans sønn, sønnesønn og sønnesønns sønn har ført fartøyer tilhørende familien.

En ”Styrmand” var betegnelsen på skipsføreren, navigatøren, den som hadde ansvaret for skipet. Skipperen, eller rederen, drev det forretningsmessige, kjøp av fisk, avtaler om frakt m.v. Han var ikke nødvendigvis kyndig i navigasjon eller seiling.

Møter / kurs

Mange har etter hvert valgt å legge møter eller kurs her hos oss, gjerne «fra lunsj til lunsj», men også som dagarrangement.   «Gammelbutikken» og den lille stuen i 2. etasje er også brukt som møterom.