Servering

Vi har to lokaler som benyttes til servering. For det første «Styrmanden»  som benyttes både som en cafe og som «skjenkestue» på kveldstid.  Åpningstidene varierer med sesongen og med belegget.  Her serverer vi også middag til overnattingsgjester når det passer slik.

servering-styrmanden1

Lokalet «Gammelbutikken» benyttes gjerne til litt større selskaper. Vi kan dekke langbord for opp til 20, men kan servere adskillig flere ved separate bord.

Vi kan også dekke for opptil 10 personer i spisestue/møterom i 2. etasje.

Vi har ingen fast meny.  Dersom det er mulig forsøker vi å bruke lokale varer, så som utgangerlam av egen produksjon, lokal fisk og skalldyr, men får vi bestilling i litt god tid kan vi klare mye rart. Lunch og middag serveres etter forhåndsbestilling. Vi har alle rettigheter til skjenking og fører et moderat utvalg av vin i forskjellige prisklasser.

”Styrmanden” har sitt navn etter Styrmand Edvard Kaspersen som arbeidet for familien Brandtzæg i mer enn 50 år. Også hans sønn, sønnesønn og sønnesønns sønn har ført fartøyer tilhørende familien.

En ”Styrmand” var betegnelsen på skipsføreren, navigatøren, den som hadde ansvaret for skipet. Skipperen, eller rederen, drev det forretningsmessige, kjøp av fisk, avtaler om frakt m.v. Han var ikke nødvendigvis kyndig i navigasjon eller seiling.

Møter / kurs

Mange har etter hvert valgt å legge møter eller kurs her hos oss, gjerne «fra lunsj til lunsj», men også som dagarrangement.   «Gammelbutikken» og den lille spisestuen i 2. etasje er derfor mye brukt som møterom.